Tussilago barnehage

Tussilago barnhage ligger i Husbymarka, og er en del av Stjørdal barnehage SA. Barnehagen har to avdelinger, Hestehoven og Leirfivelen.

Hva kjennetegner Tussilago barnehage?

 

  • To avdelinger

Tussilago barnehage er en forholdsvis liten barnehage, noe som gir oss muligheten til å samarbeide tett og være mye sammen på tvers av avdelingene. Vi har to avdelinger; Hestehoven (0-3 år), og Leirfivelen (3-5 år). Ved å være en liten barnehage har de voksne god kjennskap til alle barna og barna får god kjennskap til de voksne, uavhengig av avdeling. Dette er med på å gjøre overgangen fra småbarn til storbarn skånsom for enkeltbarnet. 2-3 åringene har muligheten til å tilbringe mye tid på storbarnsavdelingen på våren i forkant av overgangen til storbarn.

  • Fokus på kosthold

På kjøkkenet har vi en egen ansatt, som har fokus på gi barna gode matopplevelser. Det serveres frokost, lunsj og fruktmåltid i barnehagen. OFte er det havregrynsgrøt til frokost, men brød og knekkebrød er tilgjengelig. Det serveres minst to varmlunsjer i løpet av uken, og vi baker vårt eget brød. 

Vi har fokus på godt kosthold og å skape gode erfaringer knyttet til mat og ernæring. Vi ønsker å gi barna muligheten til å bli kjent med mange ulike retter, ingredienser og smaker. For å gi barna gode erfaringer knyttet til mat, har vi valgt å la de ta del i tilberedningen allerede fra småbarn.

  • Åpent hele året - fra 6.45 - 17.00

Vi har åpent hele året, med unntak av helligdager og helg. Åpningstiden vil i ulike perioder bli behovsprøvd, det kan medføre endringer i åpningstiden i kortere eller lengre perioder. For eksempel i sommerferien, høstferien og lignende. 

  • Beliggenhet nært skogen

Beliggenheten vår midt i Husbymarka innbyr til aktivt uteliv og opplevelser i naturen. Vi har kort vei til flere ulike turområder som vi benytter oss mye av. I barnehagens uteområde har vi ett naturlig og variert terreng, hvor både 2-åringen og 5-åringen vil ha muligheter til å finne motoriske utfordringer. 

  • Tett foreldresamarbeid

Forledre har stor innflytelse på barnehagedriften gjennom selv å eie barnehagen, og vi verdsetter et godt foreldresamarbeid. Vi vektlegger god kontakt og kommunikasjon i hverdagen. Det arrangeres  foreldremøter, samt to foreldresamtaler i løpet av barnehageåret, flere etter behov. 

  • Taraxacum barnehage

Vi har ett nært samarbeid med vår "søsterbarnehage" Taraxacum, både på ledernivå, i personalgruppen og i barnegruppen. 

  • Personalgruppen

Tussilago har en stabil og engasjert personalgruppe, som setter leken høyt. Det er mye lek og latter i hverdagen. De voksne er nyskjerrige og omsorgsfulle sammen med barna. 

Per juni 2022 er det 38 plasser i barnehagen og 11 ansatte.